Azt ígértem, ha jól sikerül, felteszem ide a receptet. Nos, elfogultság nélkül mondhatom: remek lett! Isteni! Jobb, mint a cukrászdai és persze: diétás!
Íme:
Hozzávalók a tésztához:
3 tojás - 267 kCal
30 dkg reszelt sárgarépa - 120 kCal
15 dkg liszt (nálam fele-fele arányban sima és teljes kiőrlésű) - 510 kCal
20 dkg cukor (nálam 10 dkg gyümölcscukor és 10 dkg xilit) - 640 kCal
3 dkg darált mandula (dió is lehet) - 196 kCal
1/2 csomag sütőpor - 6 kCal
1 evőkanál fahéj - 24 kCal
1 csipet só
1 narancs reszelt héja - 10 kCal
0,5 dl étolaj - 442 kCal
Kalória összesen a tésztában: 2215 kCal
Hozzávalók a mázhoz:
20 dkg mascarpone (light) - 470 kCal
1 vaníliarúd kikapargatott belseje
5 dkg porcukor (nálam xilit) - 120 kCal
Kalória összesen a mázban:590 kCal
Elkészítés:
A liszhez hozzákeverem a sütőport, a fahéjat és a sót. A tojások sárgáját habosra keverem az olajjal, a gyümölcscukorral és 5 dkg xilittel. A tojások fehérjéiből és 5 dkg porcukor állagú xilitből félkemény habot verek. Összeforgatom a kettőt, beleforgatom a sárgarépát, belekeverem a lisztes keveréket, és végül belereszelem a narancs héját. Egy tortaformát kibélelek sütőpapírral, vékonyan kivajazom, beleöntöm a masszát, és előre melegített sütöben 180 fokon 45 percig sütöm.
A mázhoz a mascarponét kikeverem a vaníliával és a por-xilittel. Amikor a torta teljesen kihűlt, rákenem egyenletesen a mázat. Egy napig a hűtőben pihentettem, de szerintem pár óra is elég. (Arra ügyeljünk, hogy a mascarpone könnyen átveszi más ételek szagát!)
Tipp: a mázhoz vanília helyett adhatunk citromlevet is (1 kisebb citrom átszűrt levét).
Nagyon könnyű elkészíteni, kezdők is bátran hozzáfoghatnak! :)
A torta összes kalóriatartalma: 2805 kCal. 12 szeletre vágva egy szelet kalóriatartalma: 234 kCal.