Ez pedig a meggyes vagy cseresznyés clafoutis. Pofonegyszerű, elronthatatlan, finom, gyors, diétásan is elkészíthető, és mirelit meggy is megteszi bele...
Ezer éve megvan a recept, de csak ma jutottam el odáig, hogy megsüssem. Finom lett! :)
Íme a recept- természetesen diétásítottam :):
Hozzávalók:
16 dkg kilófaló liszt
12 dkg light vaj (ebből egy picit a sütőforma bevajazásához használtam)
12 dkg gyümölcscukor (vagy más édesítő; én fele-fele arányban használtam gyümölcscukrot és steviát)
1/2 cs sütőpor
1 tojás
2 dl natúr light joghurt
25 dkg magozott meggy (ha mirelit, ekkor természetesen kiengedve, lecsöpögtetve)
Elkészítés:
A lisztet összekevertem a sütőporral. A puha vajat habosra kevertem a cukorral és a steviával. Hozzákevertem 1 tojást, majd a joghurtot, és fakanállal hozzáadtam a lisztet. Kivajazott pitetálban elegyengettem a masszát, belenyomkodtam jó sűrűn a meggyeket, és előmelegített légkeverése sütőben sütöttem 170 fokon 38 percig.
Az egész tepsi süti kalóriatartalma kb. 1600 kCal lett, 8 szelet jön ki belőle.
Aki édesebben szereti, a tetejét megszórhatja porcukor állagú xilittel. Reggelire, uzsonnára is kiváló csemege teával.